Més docncia amb eines lliures

Ja fa alguns anys que a les assignatures que imparteixo a la ETSETB he anat introduint el programari lliure allí on era factible. Així, el nostre grup va ser dels primers en introduir la plataforma educativa Moodle, avançant-nos en un any i mig a l’adopció d’aquest entorn per part del conjunt de la UPC. Després, a les meves classes de l’assignatura de Sistemes Electrònics de Control (4rt. curs) vaig substituir el conegut programari (privatiu) MATLAB, dedicat al càlcul científic, per Octave i Scilab, dues aplicacions lliures que cobreixen amb escreix la funcionalitat que necessita un estudiant universitari.

Enguany penso que ja ha arribat l’hora de fer el mateix amb l’assignatura de Teoria de Circuits (1r. curs), on tradicionalment s’utilitzava un versió d’estudiant (limitada) del programa PSPICE per analitzar ciruits electrònics, i passar a emprar programari lliure equivalent com ara Gnucap, gwave, Grace. Això té l’efecte secundari afegit de forçar també un canvi de sistema operatiu :-).

Ja veurem qu tal surt l’experincia, perqu les dificultats a vncer són nombroses i el temps limitat: Reescriptura d’alguna documentació i exemples, vncer les reticncies de l’alumnat, que a primer curs i en fase selectiva són elevades…

No Comment

No comments yet

Leave a reply