Enganxats a la cadira

Feu una prova senzilla: dediqueu una petita estona a repassar el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya d’aquestes darreres setmanes.

Què hi trobareu? Doncs una gran quantitat de resolucions per les quals s’adjudiquen a determinades persones llocs de treball a l’administració. Només avui dia 24 de novembre hi ha totes aquestes:
https://www.gencat.cat/eadop/imatges/5762/10295041.pdf (sembla que aquest no pertocava).
https://www.gencat.cat/eadop/imatges/5762/10300129.pdf
https://www.gencat.cat/eadop/imatges/5762/10300025.pdf
https://www.gencat.cat/eadop/imatges/5762/10300084.pdf
https://www.gencat.cat/eadop/imatges/5762/10307027.pdf
https://www.gencat.cat/eadop/imatges/5762/10313007.pdf
https://www.gencat.cat/eadop/imatges/5762/10314012.pdf
https://www.gencat.cat/eadop/imatges/5762/10320021.pdf
https://www.gencat.cat/eadop/imatges/5762/10320115.pdf
https://www.gencat.cat/eadop/imatges/5762/10306127.pdf

I així dia rere dia. Clarament alguns càrrecs de confiança, designats «a dit» per l’amic polític de torn, s’asseguren el lloc de treball davant d’un imminent i previsible canvi de govern. NOTA IMPORTANT: Un lector m’ha fet notar que el primer enllaç (ara esborrat) no s’ajusta a la situació que descric. Vull que quedi clar que aquesta no pretén ser una llista exacta, ni tan sols exhaustiva. Qui vulgui i hi entengui s’haurà de dedicar ell mateix a repassar el DOGC de les últimes setmanes per tal de destriar el gra de la palla.

Si, ja ho sé, potser sóc injust, perquè aquelles persones que a les quals se’ls ha adjudicat legítimament una plaça no en tenen cap culpa d’haver-se vist barrejades en aquest fangar, però en aquest cas deixeu-me fer com un episodi històric que em repugna especialment: quan els croats van entrar a Besiers cridant: «mateu-los a tots: Déu ja reconeixerà els seus».

Us imagineu quants diners ens costaran als catalans aquests càrrecs, segurament inútils (perquè fins ara s’ha funcionat sense ells)?

Ja ho deia Al Tall (i Jaume I): VERGONYA, CAVALLERS, VERGONYA!!

5 Comments so far

 1. elisenda on Novembre 24th, 2010

  No m’he llegit els butlletins del DOG però precisament estic estudiant això i sinó m’equivoco els càrrecs eventuals / de confiança, els del “dit”, cessen automàticament en acabar la legislatura en la que han estat nomenats. Si posem que torna a guanyar el mateix partit se’ls tornar a prendre posessió i tornaran a cessar-los tan bon punt tornin a haver-hi eleccions. Només els que són funcionaris de carrera poden continuar treballant a l’admin., en aquest cas tornen a la plaça que tenien previament.

 2. orestes on Novembre 24th, 2010

  Jo no sóc expert en això, però la persona que m’ho explicava semblava ben informada. De tota manera, com qualsevol cosa no confirmada, s’hauria de tractar com un rumor fins que algú aportés proves substancials que ho corroborin.

  El mecanisme del frau seria el següent:

  1) A algú que treballa en alguna administració (p.ex. local) li convoquen una plaça a la Generalitat.

  2) Dic «li convoquen» perquè aquestes places són «ad-hoc» només s’hi poden presentar persones amb un perfil determinat, que casualment coincideix amb el de l’interessat/da.

  3) La persona interessada aconsegueix la plaça. Certament si el govern entrant vol cessar l’interfecte, pot fer-ho, i aquella persona haurà de tornar al seu antic lloc de treball, PERÒ PEL QUE SEMBLA CONSERVA EL NOU SOU INTACTE. Total: un augment de sou encobert i consolidat.

 3. paco on Novembre 25th, 2010

  El teu primer enllaç

  RESOLUCIÓ
  capacitats per a la provisió de quatre llocs singulars de la Secretaria General del De-
  partament d’Economia i Finances (convocatòria de provisió núm. EC/023/10).

  Es un concurs per provisió, no per accés. Accés es quan no ets funcionari i vol ser-ho, i has de fer oposició. la provisió es per gent que ja son funcionaris.

  Si llegeixes el punt 3.1 ho aclara:

  3.1 Pot participar en aquesta convocatòria el personal funcionari al servei de la
  Generalitat de Catalunya que compleixi els requisits i les condicions que estableix…

 4. Paco on Novembre 25th, 2010

  El primer enllaç és una convocatòria de concurs de mèrits, per a funcionaris que vulguin accedir al nou lloc. No té res a veure amb designacions “a dit”

 5. orestes on Novembre 25th, 2010

  @Paco: D’acord. M’ho revisaré. Al DOGC hi havia un munt de PDF (un per cada resolució) i potser vaig copiar l’enllaç que no toca. També haig de dir que no sóc expert en la burocràcia administrativa.

  En qualsevol cas jo no vull incidir en aquest o altre cas concret, sinó denunciar una activitat que no és pas només del dia 24, sinó ha esdevingut habitual les últimes setmanes. I, de fet, no sóc pas jo qui ho descobreix, sinó que altres persones han fet la denúncia prèviament.

Leave a reply