Publicada la LinKat 4

Ha passat força desapercebut el recent alliberament de la LinKat 4. L’anunci el va fer Joan de Gràcia el 4 d’abril a la llista admpub de SoftCatalà.

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d’Educació a la comunitat educativa. Es tracta d’un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d’aplicacions: educatives, d’ofimàtica, d’Internet, multimèdia…

En aquesta versió 4 les principals novetats són (vegeu l’anunci per a més detalls):

  • DVD/USB autònom
  • Integra un servidor de comunicacions i d’autenticació
  • Integra un servidor de terminals lleugers LTSP
  • Servidor de centre millorat

Des d’aquí vull agrair a tots els responsables del projecte LinKat la seva lluita per tirar el projecte endavant, malgrat les adversitats de tota mena que de ben segur deuen estar patint.

Animeu-vos a provar la LinKat!

1 Comment so far

  1. Jordi on Abril 26th, 2011

    Molt bé, veig que el projecte continua, jo estic una mica decebut per el fet de veure en un portàtil del sistema 1 x 1 (ensenyament) una partició per a Windows 7 i una segona per a Linkat. Ara ja sóc un un petit entès del seu funcionament i del sistema per fer una bona critica del mateix, per la meva experiència he de dir que Linkat es aquell punt d’opció de l’inici de l’ordinador i que pràcticament no el fan servir, el domini de Microsoft en el Institut que conec es del tot superior, no hi ha suport per part de la plantilla docent i potser per formació i coneixement. Seguim lluitant!

Leave a reply