Més de 1000 paraules

No sé si una imatge val més de 1000 paraules, però en aquest cas no calen comentaris perquè la imatge és, senzillament, impressionantment eloqüent.

Foto_mani_11S_2012

Foto aèria de la manifestació per la independència, on es distingeixen clarament els carrers ocupats (cliqueu-la per fer-la més gran).

4 Comments so far

 1. Carme on Setembre 13th, 2012

  El muntatge és bo

 2. Rafel on Octubre 24th, 2012

  Hola

  Escolta, aquesta foto és real? D’on l’has treta.
  Una foto així deu tenir germanes paregudes, fragments de més prop, de més lluny.

  Ja l’he vista unes quantes vegades dansant per Internet.

  És que fa uns quants dies vaig llegir en un blog que l’havien trucada.

  No és per falta de ganes. Ja voldria jo una gentada així a València (a favor nostre; perquè l’espanyolam sí que és capaç de traure centenars de milers de persones al carrer).

  Salut
  Rafel Moreno

 3. orestes on Octubre 25th, 2012

  Jo la vaig rebre per internet. Després també vaig sentir a dir que podia ser un muntatge, tot i que tenint en compte la distribució de la gent pels carrers en hora de màxima afluència.
  Ben mirat, tot i que pel cel es passejaven diversos helicòpters, la foto no té pinta de ser aèria, sinó de satèl·lit. Coincideix en orientació, ombres i altres detalls amb la foto del Google Maps, i no crec possible que cap satèl·lit es passegés casualment a aquella hora per fer la foto.

  Aleshores si és un fotomuntage no fa cap favor, perquè dóna arguments als qui volen minimitzar el nombre d’assistents. Però també és cert que diverses persones amb qui he pogut parlar varen ser en diversos punts de la manifestació i totes elles relataven que en 2 hores només s’havien pogut moure uns metres, perquè la gentada ho impossibilitava.

  En aquests casos les mesures absolutes d’assistents són ben poc indicatives, perquè totes són interessades. En canvi, les mesures relatives funcionen més bé. En el meu cas és la manifestació més massiva que recordo a Barcelona, i des del 1977 he anat a unes quantes…

 4. Rafel Moreno on Gener 17th, 2013

  Hola

  Gràcies per respondre.

  Salut i país
  Rafel Moreno

Leave a reply